Seminar - De moderne educatie werkplek

Praktisch

  • Spreker: Renee Hulsman
  • Rol: Teamwork Architect
  • Bedrijf: Wortell

De Digitale Leer en Werkomgeving bij ROC TOP

De moderne educatiewerkplek in de praktijk

Binnen het onderwijs wordt steeds meer gekeken naar werkmethodes die zich in het bedrijfsleven al bewezen hebben, waarbij de focus ligt op het ondersteunen van de communicatie tussen studenten en docenten. Dat biedt allerlei voordelen en maakt zelfs nieuwe onderwijsvormen mogelijk.

Zo is het straks wellicht mogelijk dat studenten niet altijd per se in de klas hoeven te zitten, maar dat ze ook op een andere locatie kunnen zijn. Waarbij ze op afstand ondersteund worden door docenten. Er wordt nu gekeken naar een tussenoplossing, waarbij studenten nog wel in een gemeenschappelijke ruimte zitten, maar niet in één klas. Ze kunnen zo dus wel individueel onderwijs volgen. Dit soort dingen was tot één of twee jaar geleden nog heel erg moeilijk, maar de technologie ondersteunt het nu om dit soort vernieuwingen uit te gaan denken.

In deze sessie komen binnen dit kader onder meer de mogelijkheden van Microsoft Teams for Education als Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO) aan bod. We delen daarbij de ervaringen van een pilotfase waarin 150 eerstejaars studenten van de ROC TOP.

Inschrijven

Inschrijven

Schrijf je hier in voor het seminar De moderne educatie werkplek.